زعفران

زعفران با نام علمی Crocus sativus، گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها بسیار زیبا […]

ادامه مطلب

زردآلو

زرد آلو زردآلو میوه ای کوهستانی است که در ییلاقات به عمل می آید. میوه ی زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد.زردالو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم می شوند و دارای ویتامین های A […]

ادامه مطلب

روش جوانه زدن در توليد مثل غيرجنسي

مقدمه هدف علم ازدیاد گیاهان ، افزودن به تعداد گیاهان با حفظ ویژگیهای ارزشمند آنها می‌باشد. برای این منظور گیاهان به روشهای جنسی  و یا غیر جنسی  تکثیر می‌شوند. اکثرا در طبیعت ، گیاهان از طریق بذر به ادامه نسل می‌پردازند. هر کدام از بذرها از نظر ژنتیکی ساختار منحصر به فرد خود را دارند […]

ادامه مطلب

درخت واثرات قطع درختان

چکیده بیشتر درختان و درختچه‌ها براي تامين سايه و زيبايي در شهر كاشته مي‌شوند،‌ اما درختان و درختچه‌ها فوايد و ارزش‌هاي ديگري نيز دارند،‌ كه بايد در انتخاب آنها توسط كارشناسان به آنها توجه شود. اين فوايد و ارزش‌ها مي‌توانند در سه گروه به شرح زير دسته‌بندي شوند: زيست‌محيطي، اجتماعي – فرهنگي و اقتصادي. درختان، […]

ادامه مطلب

درخت ودرختکاری

درخت یكی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم است.درخت نماد آبادانی و شاخص سبزی و خرمی و مظهر زندگی و باعث تلطیف هوا و موجب آسایش و رفاه مردم و صفا و پاكی طبیعت می باشد. درخت یكی از زیباترین مظاهر خلقت و جلوه ای از تجلیات آفریدگار عالم است. […]

ادامه مطلب

خواص درمانی پهلم یا پلم

خواص درمانی پهلم یا پلم پهلم یک گیاه یکساله سبز و با طراوت است.این بوته به ندرت در تهران هم می روید و البته در تهران نیاز به مراقبت و آبیاری فراوان دارد.گلهای سفیدرنگ این بوته در پاییز به دانه های تسبیه مانند کوچک سیاه تبدیل می شوند.نکته جالب توجه در مورد این گیاه است […]

ادامه مطلب

خاك رس وويژگي هاي آن

خاك رس وويژگي هاي آن رس طبق تعریف انجمن مواد و آزمون آمریکا به کانی‌های طبیعی آگلومره شده شامل فیلوسیلیکات آلومینیوم آب‌دار گفته می‌شود که با افزودن رطوبت کافی ویژگی‌های پلاستیک پیدا می‌کنند و با خشک شدن صلب می‌شوند. در طبقه‌بندی خاک‌ها، رس در گروه ریزدانه قرار می‌گیرد. ذرات رس معمولاً با اندازه‌ی کوچکتر از ۰.۰۰۲ میلیمتر تعریف می‌شوند. لیکن گاهی مواقع ممکن است ذراتی […]

ادامه مطلب

حبوبات

حبوبات بُنشن یا حبوبات که جمع کلمه حبوبه است و شامل نوعی از دانه‌های خوراکی ماند لوبیا، عدس، ماش، نخود، لپه و غیره می‌باشد. حبوبات مهم‌ترین منبع پروتئین گیاهی محسوب می‌شوند که در تامین نیاز بدن به انواع اسیدهای آمینه، مواد معدنی و… نقش به‌سزایی را ایفا می‌کنند. حبوبات به‌ویژه در افراد گیاهخوار که پروتئین […]

ادامه مطلب

توليد مثل و تشکيلات کندوي زنبور عسل

زنبورهاي يک کندو شامل يک ملکه، چند صد زنبور نر ون چندين هزار زنبور کارگر مي باشد. در تابستان و بهار که زنبورها فعاليت زيادي براي جمع آوري شيره دارند کندو ممکن است ۵-۷ کيلو زنبور داشته باشد و تعداد زنبورهاي نر در اين موقع زيادتر از هر موقع ديگر در کندو ديده شوند. هر […]

ادامه مطلب

توت

مواد مغذي موجود در انواع توت برخي از مهم‌ترين مواد مغذي موجود در انواع توت، عملکرد آن‌ها و مقدار مجاز مصرف روزانه‌ي آن عبارت‌اند از: پروتئين: هر فنجان توت حاوي ۲- ۱گرم پروتئين مي‌باشد، در مقايسه با ۹۰ گرم گوشت که حاوي ۲۳ گرم پروتئين است. البته بايد توجه داشت که پروتئين توت، پروتئين گياهي […]

ادامه مطلب